KALENDÁŘ     ·       571 759 761

Jídelníček

16. 3. 2024

Jídelníček

J í d e l n í č e k

od   18.3.2024                  do   22.3.2024

 

Pondělí

Polévka: Čočková (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Zeleninové rizoto (7)

                   2.: Vepřová roláda (1.7), šťouchané brambory s cibulkou (7)

Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, okurek

 

Úterý

Polévka: Bramborová s pórkem (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Kuře na paprice (1.7), těstoviny (1.3)

                   2.: Bulgur s grilovanou zeleninou a bazalkovým dresinkem (1.7)

Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce

 

Středa

Polévka: Drůbková s nudlemi (1.3.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Konfitované trhané vepřové, bramborová kaše (7)

                    2.: Zapečená hlíva s mrkví a pórkem (7), bramborová kaše (7)

Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj, přízdoba – salát z červeného zelí s kukuřicí

 

Čtvrtek

Polévka: Vločková s bramborem a zeleninou (1.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Tvarohové knedlíky s jahodami (1.3.7)

                    2.: Plněný paprikový lusk v rajčatové omáčce (1.3.7.9), jasmínová rýže

Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, ochucené mléko (7)

 

Pátek

Polévka: Kroupová s koprem (1.3.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Masová směs v hořčičné marinádě (krůtí, králičí 1.10), bramborové hranolky (7)

                    2.: Musaka s květákem (brambory, rajčata, sýr, 1.7)

Nápoj, doplněk: Minerálka


J í d e l n í č e k

od   25.3.2024   do   29.3.2024

 

Pondělí

Polévka: Dýňovo-mrkvová s tymiánem (9)

Hlavní jídlo 1.: Rybí filé v kukuřičné krustě se smetanou a sýrem (4.7), bramborová kaše (7)

                   2.: Špíz s houbami a cuketou (7), vařené brambory, dresink ze zakysané smetany (7.10)

Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, přízdoba-okurek, paprika

 

Úterý

Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Kuřecí maso po čínsku (1.6.10), jasmínová rýže

                   2.: Palačinky s tvarohem (1.3.7)

Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce

 

Středa

Polévka: Gulášová (1.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Čočka po italsku (1), lahůdkový párek, chléb (1), okurek

                    2.: Zapečený kuskus se špenátem (1.3.7), zeleninový salát

Nápoj, doplněk: Vitaminátor, mléčná tyčinka-ZŠ (1.3.7)

 

Čtvrtek

Polévka:

Hlavní jídlo: 1.: Velikonoční prázdniny

                    2.:

Nápoj, doplněk:

 

Pátek

Polévka:

Hlavní jídlo: 1.: Svátek

                    2.:

Nápoj, doplněk:


ALERGENY

Nařízením EU 1169/2011 vzniká  od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)

 

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY

  • 19.3.2024

    V úterý čeká na žáky 2.B projektové dopoledne s jarní tematikou.

  • Jaro je za dveřmi i ve 4.B

    Jarní projektové dopoledne si v pondělí 18.3.2024 užili žáci 4.B.

  • 18.3.2024

    Ve třídě 4.B se v pondělí uskutečnilo jarní projektové dopoledne.

BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI